Welkom op Kenpage.nl, de Nederlandse website van Kenpage.com!


The Living Light Breath techniekEen aantal jaren geleden deed Ken een belangrijke ontdekking toen hij in Florida een workshop gaf. Tijdens deze les deed hij een HSH sessie met een vrijwilliger. In haar sessie ging zij naar een vorig leven, waar zij zag hoe Christus aan het kruis werd genageld. Ze vertelde hoe zij getuige was van zijn sterven. Omdat Ken volledig empatisch is, had hij het vermogen om te ervaren hoe het voor Christus voelde om zijn lichaam te verlaten. Ken stelde de groep voor om deze ervaring te delen. De groep en de vrijwilliger stemden toe en Ken ging naar die plaats.

Tweeduizend jaar geleden is er een poort gecreŽerd door de vibratie van het wezen wat wij kennen als Jezus van Nazareth. De poort, die lichaam met geest, de rijken boven met de rijken beneden en de innerlijke met de uiterlijke wereld verbindt, werd gecreŽerd en geopend voor het hele menselijke bewustzijn op het moment van Zijn dood. De poort werd specifiek geopend op het moment dat Christus zijn laatste fysieke adem uitblies en de Living Light Breath inging als weg naar het Eenheidsbewustzijn.

Ken was in staat om zijn laatste fysieke ademhaling te voelen. Toen Jezus stierf, zakte zijn hoofd naar zijn borst. Er was een moment van stilte en toen voelde hij alsof iets hem rechtstreeks uit zijn lichaam trok. Terwijl Ken Christus energetisch bleef volgen, realiseerde hij zich dat zijn vibratie een poort of doorgang had gecreŽerd om de Bron te bereiken. Ken werd zich ervan bewust dat wij onszelf alleen maar net zoveel lief hoefden te hebben als Jezus of andere meesters zichzelf liefhadden en door die vibratie zouden wij door deze poort kunnen gaan. Dit is dezelfde vibratie die door Boeddha en andere opgestegen Meesters is gebruikt. Deze trillingstoestand heeft niets met religie te maken; het gaat over zelfliefde en de Eenheid van de Bron.

De poort wordt iedere keer geactiveerd als een opgestegen Meester zijn laatste adem uitblaast en opgaat in het raster van eenheidsbewustzijn. De Living Light Breath is een manier om naar dit raster te gaan en je te verbinden met alle levende bewustzijn overal. Het brengt deze verbinding in ons fysieke bewustzijn via de pijnappelklier.


THE LIVING LIGHT BREATH: BASISAANWIJZINGEN VOOR DE ADEMHALING


De volledige ademhaling bestaat uit drie natuurlijke, specifieke stadia van aandacht: inademen, retentie (inhouden of pauzeren) en uitademen. De volgorde van deze ademhaling is als volgt:


ALGEMEEN:

Zit rechtop met je ruggengraat ontspannen recht.
Leg je handen op je schoot in een Mudrapositie. Ik stel voor dat je bij beide handen de toppen van duim en wijsvinger elkaar laat raken, maar je kunt natuurlijk iedere Mudra gebruiken die je prettig vindt. Het doel hiervan is dat je voorkomt dat de energie uit je handen stroomt.
Tijdens de gehele reeks ademhalingen houd je je tong plat tegen je verhemelte aan, waarbij je de achterkant van je tanden aanraakt met het puntje van je tong. Als je je tong tegen je verhemelte aanhoudt, verbind je de twee belangrijkste meridianen in je lichaam en voorkom je dat de energie door je kruin of tussen je benen uit wegstroomt. Wanneer je niet aan het praten bent, is het een goede energetische oefening om je tong altijd tegen je verhemelte aan te houden. Door dat te doen, kun je twintig tot dertig procent meer energie krijgen, die anders verloren zou gaan.
Voer een dubbele afsluiting van je basis uit. Dit bereik je door eerst je anus af te sluiten door je bilspieren in te trekken. Dit is de eerste afsluiting. De tweede afsluiting bereik je door je voor te stellen dat er een touw uit je navel komt. En op hetzelfde moment dat je je anus afsluit, trek je aan dat touw, waardoor je navel naar binnen getrokken wordt. Met andere woorden: je trekt je buik in vanaf je navel. Deze dubbele afsluiting voorkomt dat er energie verloren raakt via het Harapunt.


DE STAPPEN:

Sluit je ogen, adem door je neus en ontspan je.
Begin met de Living Light Breath door een keer heel bewust een zuiverende adem via je mond in te ademen. Laat deze ademhaling vervolgens helemaal los, waarbij je je lichaam volledig ontspant en alles loslaat. Dan wacht je even. Sommige mensen kunnen een licht trekkende sensatie voelen alsof ze via een buis uit hun lichaam worden getrokken. Als je deze sensatie ervaart, blijf dan fysiek in je lichaam.
Adem in door je neus en dan omhoog door deze buis. Breng de ademhaling terug naar beneden en centreer hem in je Harapunt (zonder uit te ademen). Denk er aan dat het Harapunt vier centimeter achter de navel ligt.
Voer nu de dubbele afsluiting van je basis uit en houd je adem in zolang als comfortabel is.
Adem nu uit via je neus en laat de afsluiting los.
Stel je bij de volgende ademhaling wederom voor dat je omhoog de buis in ademt.
Breng je adem weer naar beneden naar het Harapunt. Dubbele afsluiting. Iedere keer dat je uitademt, laat je de afsluiting los.
Adem 7 keer op deze manier, waarbij je de ademhaling steeds verder omhoog laat gaan via de buis totdat hij de zon bereikt. Stel je voor dat je adem die in de buis omhoog gaat wanneer je inademt, het licht van de Bron binnenbrengt. Ga door met je adem naar beneden te brengen tot in je Harapunt en houd je adem net zolang in als het comfortabel is, zonder te forceren. Laat iedere keer de afsluiting van je basis los.
Bij de achtste uitademing, laat je de afsluiting van je basis los en deze blijft voor de rest van de meditatie los. Als je door de buis omhoog ademt, verplaats je je centrum naar je pijnappelklier in het midden van je hoofd.
Houd je adem in zolang als het comfortabel is. Ga vijf minuten door met adem door de buis en centreren in je pijnappelklier. Vanuit je pijnappelklier zul je in staat zijn om op een hele nieuwe manier verbonden te zijn met al je chakraís.

Overweeg om deze manier van ademen onderdeel te maken van je dagelijkse leven. Laat het een deel worden van wie jij bent. Doe deze ademhaling iedere ochtend, zodat je de rest van de dag profijt kunt hebben van deze energie en helderheid. Meest ideaal zou het zijn wanneer je in je pijnappelklier gecentreerd zou blijven en altijd vanuit deze plek zou ademen. Bovendien ga je deel uitmaken van het eenheidsbewustzijn wanneer je vanuit je pijnappelklier ademt. Door op deze manier te ademen word je in staat gesteld om je te verplaatsen naar de tijdloze ruimte van het NU en aanwezig en alert te blijven terwijl je bewust verbonden bent met de Bron. De Living Light Breath ademen is de snelste, gemakkelijkste en meest harmonieuze manier om het aspect van INscensie in je lichaam te brengen en te integreren in jouw manier van zijn.

Voor meer informatie (in het engels), zie: www.kenpage.com


Terug naar voorpagina


Vertaald van Ken Pageís uitleg door Yvonne Marťe.